Nočné kontaktné šošovky

Ortokeratológia - moderné riešené dioptrií nočnými kontaktnými šošovkami

Predstavte si také kontaktné šošovky, ktoré nebudete musieť nosiť cez deň, a napriek tomu budete vidieť perfektne ostro. Samozrejme, bez okuliarov. Už nijaké starosti so šošovkami a okuliarmi pri športe, a nijaké podráždenie očí po celodennom nosení šošoviek. Láka vás to? Potom by pre vás mohli byť riešením nočné šošovky DreamLite. Šošovky v noci dioptrie vykorigujú a cez deň potom vidíte perfektne ostro, bez okuliarov a bez šošoviek v očiach. Je to skvelé riešenie pre váš aktívny životný štýl.

Šošovky, ktoré korigujú vaše oči počas spánku

Nočné šošovky DreamLite fungujú úplne inak než bežné kontaktné šošovky. Do očí sa vložia večer pred spaním, ráno sa vyberú a potom celý deň šošovky nepotrebujete. Špeciálny tvar šošovky (vyrobenej na mieru pre každé oko) totiž rohovku počas spánku jemne sploští, čím vykoriguje dioptrickú chybu oka.

Celý proces je stopercentne vratný. Len čo šošovky prestanete nosiť, oči sa v priebehu niekoľkých dní vrátia do pôvodného tvaru. To je ideálna možnosť pre prípad, že nechcete alebo nemôžete podstúpiť laserovú operáciu očí

Je dokázané, že pri nosení nočných šošoviek DreamLite sa u detí a mladých dospelých spomaľuje zhoršovanie krátkozrakosti. Tým, že sa čo najviac spomalí nárast dioptrií, znižuje sa aj riziko výskytu očných komplikácií v budúcnosti. Nočné šošovky navyše dávajú deťom absolútnu slobodu pri hre a pohybe.

Viac o účinkoch orto-k šošoviek na zpomalování krátkozrakosti u dětí v našom článku: "Nočné ortokeratologické šošovky na zpomalení myopie"

Nočné kontaktné šošovky


Takmer pre každého

Nočné šošovky DreamLite sú dostupné vo variantoch sférické, tórické, multifokálne aj multifokálne tórické. Životnosť šošoviek je jeden rok. Sú vhodné na akékoľvek korekcie v rozsahu od -0,75 až do -5,0 dioptrií a pre cylindre do -3,5 dioptrie. Pre tých, ktorí potrebujú okuliare na čítanie, je vhodný typ DreamLite Zoom. Tento multifokálny variant šošoviek je dostupný až do adície +1,5 dioptrie. Uvidíte s nimi ostro celý deň, do diaľky aj do blízka.

Užite si ostré videnie každý deň. Bez okuliarov a bez kontaktných šošoviek. Môžete robiť čokoľvek len chcete. Zažite absolútnu slobodu a užite si život naplno. Bude to, ako by ste nikdy predtým nijaké okuliare ani šošovky nenosili. To všetko je možné s nočnými šošovkami. 

Začnite už dnes ak…

  • nechcete nosiť okuliare či okuliare na čítanie alebo kontaktné šošovky cez deň
  • si želáte slobodu počas denných aktivít
  • vám nie vždy vyhovujú mäkké šošovky
  • hľadáte bezpečnú a vratnú alternatívu k laserovej operácii

Spýtajte sa na možnosti korekcia vašej dioptrickej chyby počas vyšetrenia v optike Fontána. Svoj termín si môžte rezervovat už on-line teraz v rezeravčnom systéme. 

Autor: Michal Krasňanský, M.Sc.
Top